Havaintoja: Mitä tekisin diktaattorina mietiskeli Kekkonenkin.

• Vihreiden julkisuutta hallitsee varsin kokenut sukupolvi ja nuoren polven poliitikot on painettu pimentoon. Tulevaisuuspuolueen (vihr) näkyvimpiä hahmoja ovat Niinistön (36) lisäksi Heidi Hautala (56), Satu Hassi (61), Osmo Soininvaara (61) ja Pekka Haavisto (54).

• Tuplajytky voi järisyttää politiikkaa. Perussuomalaisten voitto ja vihreiden häviö olisi arvoliberalismin tappio. (Mikael Pentikäinen)

• Nuorena miehenä Urho Kekkonen fantisoi Ylioppilaslehdessä, mitä tekisi, jos olisi diktaattori, eikä kulunut 30 vuottakaan, kun hän jo aloitteli uraansa. Aina siis kannattaa unelmoida. (Saska Saarikoski). Ensi työnäni kieltäisin pesäpallon. Toisena työnäni poistaisin Tahko Pihkalan patsaan Olympiastadionia rumentamasta… yleensä, kun Urheiluruudussa haastatellaan ratkaisujuoksun lyöjää, värikkäässä pellepuvussa puuskuttavaa tyyppi, jolle Suurin pudottaja olisi sopivampi kilpailu kuin pääsarjan urheilulaji. (Saska Saarikoski)

• Mikä vaalikeskustelujen perusteella on tärkein kysymys näissä kuntavaaleissa? – Miksi me liityimme Euroopan unioniin? (Toinen mies, Pentti Järvinen)

• ”Muukalaisvihamielisyys on kammottava asia ja sen piirteitä on valitettavasti monissa perussuomalaisissa” – Pekka Vennamo

• Melkein liikutuin, kun katselin äänestäjien jonoa (Pääposti). Siinä seisoi Suomi pienoiskoossa: naisia ja miehiä, vanhoja ja nuoria, sairaita ja terveitä, vaatimattomasti pukeutuneita ja viimeisen muodin mukaisia, levollisia ja kärsivällisiä jonottajia. Ei tule mieleen toista tilannetta, jossa suomalaiset olisivat – edes muutaman hetken – näin tasa-arvoisia. Kaikilla on yksi ääni, ja kaikkien on suoritettava samat rituaalit. Äänestyspaikalla ei voi edes isolla rahalla ostaa lisää ääniä tai tilata itselleen parempaa palvelua. (Unto Hämäläinen)

(HS)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s