Havaintoja: Karjala, Kokoomus, Hitler, Mannerheim. Sudet tappaa.

• Karjalasta joutui lähtemään 420000 ihmistä, joten aika monella suomalaisella on juuret rajan takana. Syyskuussa 2012 Allegro jättää Viipuriin vain kolme ihmistä. Muut matkustajat jatkavat Pietariin. Viipurin asemalla passintarkastus sujuu helposti, vaikka kukaan ei katso silmiin eikä varsinkaan vastaa hymyyn. Asemahallissa on tuskin ketään. (Saska Saarikoski)

• Ylitorniossa nuori terveyskeskuslääkäri ansaitsee 9000 euroa ja vanhempi 12000 euroa kuussa. Vuonna 2025 meiltä puuttuu yli 2000 lääkäriä.

• Kokoomuksen puoluevaltuusto hyväksyi lauantaina aloitteen, jonka mukaan työntekijän ensimmäisen sairausoäuvän tulisi olla palkaton. Puoluehallitus oli esittänyt aloitteen hylkäämistä, mutta puoluevaltuusto hyväksyi sen äänin 28-17.

• Suden tappamia poroja on tänä vuonna löydetty vajaat 600.

• Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) lukee helsinkiläisille jälleen ensi torstaina madonlukuja. Suuria yllätyksiä talousarvionsa julkistava ylipormestari tuskin kahvia ryystävälle toimittajajoukolle kertoo. Maailmantalouden epävarmuus koskee myös Helsinkiä, ja kaupunkilaisten on oltava valmiita tarvittaessa tiukkaan luusoppakuuriin. Ankarimmalta nälkäkuurilta on toistaiseksi vältytty – Helsingin Energian ansiosta. Energialaitos on takonut rahasammon lailla kaupungin kassaan satoja miljoonia euroja ylimääräistä, joilla on voitu ylläpitää päiväkoteja, hoitaa vanhuksia ja paikata reikiintyneitä hampaita. (Joonas Laitinen)

• Antti Mäkijärvi on juuri sellainen pelaaja, jonka varaan Honka voi rakentaa menestystään. Espoolaisseuralla ei ole varaa ostaa nimimiehiä, mutta onneksi oma akatemia tuottaa taitureita vuosi vuodelta. Mäkijärvi, 18, on pelannut viisivuotiaasta asti Hongassa ja eilen hän teki seurahistoriansa tärkeimmän maalin. Honka voitti Kuopion Palloseuran 1-0 Suomen Cupin finaalissa.

• Pitäkää yhteiskuntanne. Naisehdokkaiden kato syksyn kunnallusvaaleissa saattaa kertoa arvomaailman muutoksesta. Perussuomalaisten nousu politiikan ykkösketjuun saattaa selittää naisten ehdokasosuuden laskua – persujen riveissä jyräävät miehet.

• Helsinki on upeampi kaupunki kuin Berliini, koska meillä on maisema, meri ja luonto. Berliini on kaupunki ilman maisemaa, merta, mäkeä tai metsää.

• Yksi maailman kuuluisimmista vegetaristeista on Adolf Hitler. Millaista kasvisruokaa valtakunnankanslerille tarjottiin marsalkka Mannerheimin 75-vuotispäivillä: Alkuruokana muna-riisi- ja kaalipiirakoita. Väliruokana parsakeittoa. Pääruokana vihannesvanukasta. Jälkiruokana hedelmäsalaattia. Koska Hitler oli myös absolutisti, hän ei koskenut jälkiruokasalaattiin, jossa oli mausteena alkoholia.

• Pudasjärvis mål är att var tionde invånare ska ha invandrarbakgrund 2018. I våras tog staden emot 35 kongolesiska kvotflyktingar från Ruanda – sex ensamstående kvinnor och deras barn.

• Sju miljoner trängs på världens största folkfest. Oktoberfest. München.

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s