Wikileaks, sananvapautta Assangen tapaan

• Loppuisiko verosuunnittelu prosenttiyksikön alennuksella? Kahden? Globaaleilla yrityksillä on aina tarjolla maita ja saaria, joissa prosentti on joka tapauksessa pienempi ja aurinko paistaa.

• Sananvapaus on Assangelle muovailuvahaa. Julian Assange rakastaa julkisuutta, kun se on hänelle myönteistä. Kun ei ole, hän vähintään kiukustuu, monesti ryhtyy toimiin. Britannian televisiotoimintaa säätelevä Ofcom hylkäsi Assangen valituksen, joka koski Wikileaks-tietovuotoryhmästä kertovaa dokumenttia ”Wikileaks: Secrets and Lies”.

• Torvimusiikki ja jääkiekko-ottelu oli raju yhdistelmä. Teekkariorkesterin johtaja Leevi Letkunsalo myönsi, että Bluesin ylin johto oli käskyttänyt Retuperän VPK:n soittamaan halliin. Blues- HIFK 2-0.

• Bob Beamon hyppäsi vuonna 1968 Meksikon olympialaisissa pituutta 890 senttimetriä. Jos hänen jälkeläisensä olisivat kehittyneet yhtä nopeasti kuin tietotekniikka, Beamonin pojanpoika hyppäisi neljä kertaa maapallon ympäri yhdellä loikalla.

• Vehviläinen oli kaupannut asuntoaan vuoden ajan turhaan, kunnes Finnairin hallituksen entinen puheenjohtaja Christoffer Taxell ja hallituksen jäsen Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas tulivat hätiin. (Matti Kankare, TS)

• Pankkiunioni koskisi Suomessa toimivista suurista pankeista todennäköisesti vain OP-Pohjolaa, koska Nordea on kirjoilla Ruotsissa ja Sampo Pankin emoyhtiö Danske Bank Tanskassa. ”Vähän kärjistäen voisi kysyä, että haluatteko todella, että OP-Pohjola takaa koko euroalueen pankkijärjestelmän?” (Björn Wahlroos)

• ”Ruotsi ei aio olla osa tätä kriisiä, eikä ota kantaakseen yhteistä velkaa.” (Björn Wahlroos)

• Symbian-puhelimet olivat liian vaikeita amerikkalaisille. (Jo Harlow, Nokia)

(HS, Talouselämä)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s