”Julkisiin urheilukisoihin naisten osallistuminen tulee olla ehdottomasti kiellettyä”

• Olympialaiset ovat juhlava ja ylevä nuorten miesten kilpailu, jossa palkintona ovat naisten suosionosoitukset (alkuperäinen olympia-aate).

• Poliiseilla ei ole oikeutta estää, jos nainen haluaa ryhtyä vaikka lentokoneen pilotiksi, mutta julkisiin urheilukisoihin naisten osallistuminen tulee olla ehdottomasti kiellettyä. (Paroni de Coubertin) – naisten beach volleyta ei ollut silloin vielä keksitty (latojan huomautus)

• Kaksi kolmasosaa espanjalaisten nuorten ikäluokasta opiskelee korkeakoulussa. He ovat se joukko, joka lähtee pois.

• Kalevankatua pitkin ihailemaan Viipurin kivijalkoja. Rännit kiemurtavat kuin itänaapurissa. Paitsi että… Viipurissa rännit saavat roikkua, Kalevankadulla ne on paikattu. Viipurissa pääsisi kurkkimaan sisäpihalle, mutta täällä portti on lukossa.

• Oli se hienoa kun suomalainen kapellimestari Esa-Pekka Salonen pääsi kantamaan olympiasoihtua! – Näkisipä vielä sen päivän, kun keihäänheittäjä Seppo Räty avaa Savonlinnan oopperajuhlat. (Toinen mies)

• Maailman terveysjärjestön WHO:n tilaston mukaan 73 % maltalaisista on täysiä sohvaperunoita ja 19 % heidän kuolinsyistään liittyy suoraan liikunnan puutteeseen. Suomessa liikunnan puute liittyy noin joka kymmenenteen kuolemaan. Venäläiset liikkuvat kaksin verroin ahkerammin kuin suomalaiset – minkäs teet, jos Lada on rikki ja bussivuoro lopetettu, huopatossua vaan toisen eteen. Venäläisten miestem alhainen elinikä ei siis ilmeisesti johdu liikunnan puutteesta vaan pikemminkin raadannasta ja elämäntyylistä, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

• Naiset eivät vaadi tasa-arvoa huussia tyhjennettäessä

• Tage Strandström seisoo Länsiväylän päässä Kivenlahden sillan pielessä ja viittoilee etelään ja pohjoiseen. 60 vuotta sitten tässä salmessa kulki kahden maan ja kahden järjestelmän raja. Porkkalassa on asunut kymmeniätuhansia neuvostoliittolaisia. Heillä oli siellä päiväkodit, koulut, kaupat, elokuvateatterit, sairaalat, bordellit ja kaksi lentokenttää. Kirkkonummella (junan) ikkunat suljettiin, kun juna ajoi alueen läpi.

• Vainaja muurissa. Kotiäiti katosi Kokemäellä jouluna 1960. Ruumis löydettiin 12 vuotta myöhemmin – syyllistä ei koskaan. Tänä päivänä miehen talolle johtava tie on jo kasvanut umpeen. Tienviitta nostaa ihon kananlihalle. Kyltissä lukee ”Muurarintie”.

• Esbostugor för 126000 euro säljer som smör. En stuga i Alberga är ungerär 25 kvadradmeter stor. En tomt är ungefär 300 kvadradmeter.

• Hugriga magar tar ingen sommarpaus. Vid åttatiden på onsdag morgon ringlar sig kön utanför den stålgrå industrihallen i Kvarnbäcken nästan en kilometer lång längs med Sportkvarnen ända till Ring ettan. ”Fastän man jobbar så räcker grundlönen helt enkelt inte till, särskilt inte om man jobbar deltid”. Bredvid står en 83-årig svartklädd dam och nickar instämmande. Hon verkar vara bekant med många. ”Ibland har jag ingenting. Jag har en liten pension och det mesta går till dyra mediciner. Det är mödosamt för mig att ta mig hit och dessutom köa så länge”. – ”Vi delar ut mat tre gånger i veckan och normalt har vi omkring 800 klienter, nu är de upp till 1400 per gång”.

(HS,HBL)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s