Valta maistuu vihreille ja ehdokkaat kuin ilvekset

* Soininvaaran kritiikin terävin kärki osuu arkaan paikkaan: hän syyttää vihreitä sisäisestä suvaitsemattomuudesta… Hyvänä esimerkkinä tästä on se, että vihreiden puoluekokouksessa on tarjolla vain kasvisruokaa. Yhdessä asiassa vihreät ovat sitten alkuaikojen tehneet täyskäännöksen: valta maistuu.

* Olemmeko menettämässä keskustelun taidon. Olethan nähnyt ravintolassa seurueen, joka istuu ääneti päät painuksissa? Meneillään ei ole ruokarukous vaan älypuhelinten näpräys. Ollaan yhdessä eikä silti olla. (Hannu Pulkkinen)

* Ehdokkaat kuin ilvekset. Keskustan kaikki puheenjohtajaehdokkaat sijoittuvat HS:n arvokartalla samaan kulmaan: vasemmistolainen konservatiivi

* Jäähyparkki palautti koulurauhan Lauttasaareen. Kaksi vuotta sitten luokassa häiriköiviä oppilaita alettiin siirtää jäähyparkkiin. Viime vuoden syksyllä toimintaa kehitettiin siten, että luokasta poistettu oppilas joutuu lisäksi tekemään jäähyn vuoksi välistä jääneet tehtävänsä kerran viikossa pidettävällä rästiläksytunnilla.

* Facebookin markkina-arvo pyöri sen ensimmäisenä pörssipäivänö noin 110 miljardissa dollarissa. Se on kymmenen kertaa Nokian arvo. Taakse jäävät myös McDonalds ja Amazon. Facebookin hinta perustuu valtaviin odotuksiin.

* Nelonen Media kertoi keskiviikkona ostavansa SuomiPOPin, Groove FM:n ja Metro FM:n. Sanomaan kuuluvalla Nelosella on ennestään radiokanavat Rock ja Aalto sekä saman konsernin Radio Helsinki. Kaupan jälkeen Sanoma on yhtä vahva kuin ruotsalainen Bonnier Radio Novallaan sekä saksalainen ProSiebenSat SBS Mediallaan, johon kuuluvat mm. The Voice ja Iskelmä sekä useita paikallisradioita.

* Det lönar sig att vara uppmärksam på vad du skriver på Facebook. När privatpersoner uttalar sig på intressegrupper kan meddelandena ses som offentliga och få juridiska påföljder.

* I dag är varje sjunde fånge utlänning

* De rasar mot vapenlagar, startar egna miliser och många ser staten som sin främsta fiende. USA:s högerextrema så kallade patriotiska grupper har vuxit explosionsartat under Barack Obamas år i Vita huset.

* De gröna är efter 25 år av politisk verksamhet ett etablerat parti. Nu ska partiet godkänna ett nytt principprogram. I programmet nämns tvåspråkigheten inte.

(HS,HBL)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s