Miten tässä näin kävi?

* Kaikille oli yllätys, että Hollandesta sukeutui vaalikampanjassa vakuuttava ehdokas. Miten tässä näin kävi? Pariisilaisessa lähiössä asuva perhe aikoo äänestää tänään Ranskan vaaleissa sosialistiehdokasta.

* Molemmat (Anna-Maija Henriksson ja Carl Haglund) pitivät sopimattomana, että Björn Wahlroos johtaa valtuuskuntaa, joka toimii Rkp:n neuvonantajana elinkeinoelämän kysymyksissä. Rkp:n Wahlroos-syndrooma osuu ajankohtaan, jolloin puolueen toinenkin tunnettu jäsen, ministeri Christoffer Taxell on joutunut selittelemään tekemisiään.

* Luottotietonsa on menettänyt jo 336000 suomalaista. Viime vuonna otettiin 1.4 miljoonaa pikavippiä. Näiden arvo on yli 322 miljoonaa euroa.

* Maahanmuutosta tuli näkyvä vaaliteema Kreikassa. Itsenäiset kreikkalaiset (IK)- puolueen rinnalla suosiotaan on kasvattanut viime kuukausina uusnatsien Kultainen sarastus -puolue.

* Lähes puolet lukioikäisistä ei tiedä, että raskaaksi voi tulla jo ekakerralla. Suomessa tehtiin viime vuonna runsaat 10000 aborttia.

* Pienvarastoja syntyy nyt tiuhaan. Kahden neliön varasto maksaa Helsingissä keskimäärin 70 euroa kuussa. Jenkkisarjoista tuttuja pienvarastokeskuksia alkoi tulla Helsinkiin 15 vuotta sitten.

* TPS:n ja Hongan kannattajajoukot olivat havainneet toisensa vanhan urheiluhallin ja Barona-arenan välisellä viheralueella. TPS:n kannattajat olivat poliisin mukaan juosseet saman tien honkalaistennkimppuun. Kahakan aloittaneet 24 jalkapallofania joutuivat ottelun ajaksi putkaan. Yksi kannattaja sai sakon töhrittyään putkan seinän.

* ”Kisat ovat Lukašenkan”. Valkovenäläiset eivät haluaisi sekoittaa politiikkaa ja urheilua. Toive on liian myöhäinen.

* Alkaa näyttää siltä, että Ukrainan presidentti Viktor Janukovytš on onnistunut tekemään hattutempun eli kolme maalia – omaan maaliin. Oppositiojohtaja Julija Tymošenkon vankeustuomio on sotkenut Ukrainan välit länteen. Lisäksi se on pitänyt Janykovytšin poliittisen kilpailijan valokeilassa ja äänestäjien muistissa. Ja nyt se näyttää olevan pilaamaisillaan osin Ukrainassa pidettävät jalkapallon EM-kisat.

* (Mikko) Hyppönen ihmettelee, miksi ihmiset eivät pohdi sitä, kuinka tolkuttoman paljon Googlelle maksaa pelkästään palvelimien ylläpito, miten sen palvelut eivät maksa tavalliselle käyttäjälle mitään ja miten yhtiö silti tekee ”järjetöntä voittoa”. Samaan kastiin hän laskee Facebookin. ”Tämä kertoo vain siitä, miten kannattavaa ihmisten profilointi ja tietojen myyminen eteenpäin on”.

* Presidentti Barack Obama julisti Kabulissa, että Afganistanin sodan tavoitteet on lähes saavutettu. Tyttöjen koulunkäyntiä hän ei msininnut. Mutta ei sotaa sen vuoksi käytykään. ”Kun selviydymme vuosikymmenen konfliktista ulkomailla ja talouskriisistä kotona, on aika uudistaa Amerikka. Amerikka, jossa lapsemme eivät pelkää ja saavat taidot, joilla tavoitella unrlmiaan”. Afganistanin lapsista hän ei sanonut mitään.

* Unohtakaa innovaatiot, nyt etsitään harvinaisia metalleja. Uutisten aiheet muistuttacat Afrikan tähteä. Suomi ja Ruotsi ovat mineraaleiltaan Euroopan rikkaimpia maita.

* Midjemåttet, en måttstock på hälsa
– 80 cm – ökad risk för sjukdomar för kvinnor
– 88 cm – klart ökad risk för sjukdomar för kvinnor
– 92 cm – ökad risk för sjukdomar för män
– 102 cm – klart ökad risk för sjukdomar för män

* Borgerskapet bor bekvämt på bedårande Bulevarden. Det billigaste begärda kvadratmeterpriset är över 6000 euro.

(HS,HBL)

*

Kategoria(t): Havaintoja, Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s