Hiihtokausi ohi, havaitaan taas

* Mikä sitten erottaa tytöt ja pojat politiikassa? Politiikassa pojat tuntuvat kestävän, tytöt luovuttavat [Kirsi Piha]

* Tunnelma kepun puoluetoimistolla on kuin Saigonia evakuoitaessa. [Pekka Ervasti]

* Tilasto paljastaa, että Åbo Akademin säätiö maksoi Stefan Wallinin asunnosta 75000 euroa yli alueen keskimääräisen markkinahinnan. ”Kyllä siihen on Wallin hyvän pompun saanut” (turkulainen kiinteistönvälittäjä)

* ”Kummisetä” Christoffer Taxell mestaroi kymmenissä rahastoissa, säätiöissä ja yhtiöissä.

* Hei te ulkomaalaiset, eiköhän asia ole jo tullut selväksi. Suomi on kylmä ja iloton maa, jossa on luonnevikainen kansa eikä yhtään öljyä. Ei kannata hyökätä tänne. Turpiin tulee. [Pekka Seppänen]

* Nyt tiedämme, että Suomi pelastui sotilaiden urheuden, Saksan aseiden, Tannerin taipumattomuuden ja Normandian maihinnousun ansiosta. Rytin ja Tannerin paineiden alla tekemät raskaat päätökset vaikuttivat ratkaisevasti siihen, että saimme ylellisyyden suomettua itsenäisessä Suomessa. [Lasse Lehtinen]

* 8. huhtikuuta 1812 keisari Aleksanteri I hyväksyi esityksen pääkaupungin siirtämisestä Turusta Helsinkiin.

* Kyllä bonukset panevat ihmiset yrittämään. Hanoissa oli aikanaan vakava rottaongelma. Sen ratkaisemiseksi viranomaiset päättivät ryhtyä maksamaan tapporahaa jokaisesta tapetusta rotasta. Kannustin oli kuitenkin niin houkutteleva, että nokkelimmat hanoilaiset luopuivat loukkupyynnistä ja pistivät sen sijaan pystyyn rottasiittoloita. (Juha Sainio)

* Jos johtaja tekee työnsä hyvin, hänelle maksetaan siitä hyvästä piiskaraha. Jos johtaja sen sijaan tekee työnsä huonosti ja hänet erotetaan, hänelle maksetaan kahden vuoden palkka, siis esimerkiksi kaksi miljoonaa euroa. Voisi kuvitella, että tässä piilee jonkinlainen motivaatioiden ristiriita…vai pitäisikö puhua peräti kahden kannustimen loukusta?

* Eduskunta: Twitter-aktiivit ovat laskettavissa kahden käden sormilla. Kaikki eivät nykykotkotuksista välitä. He ja heidän äänestäjänsä eivät sosiaalista mediaa kaipaa. Tätä ryhmää edustaa mm. Ben Zyskowics.

* Pöytyä: Työväentalosta on muodostunut kuntaa ja laajempaakin seutua palveleva yhteinen tila, jossa on runsaasti toimintaa.

* Arto Paasilinna: Olen sellainen vauhdikas ukko.

* Yhdysvaltain keskeisiä tukikohtia maailmalla: Saksa 62000 sotilasta, Afganistan 97000, Japani 40000, Havaiji 55000

* Viljelijöistä tuli pörssipelureita. Raaka-aineiden hintavaihtelut houkuttelevat viljelijöitä suojaamaan satohintojaan johdannaisilla.

* Minne katosi Hota-pulveri? Ei ollut mummolla sitä vaivaa, joka ei olisi Hotalla lähtenyt!

(HS, IS)

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s