”Näitä talouden ongelmia on ennenkin yhdessä puntaroitu”

* (Rakennus)yritykset ovat alkaneet käyttää palkkaturvaa johdonmukaisesti hyväkseen. Halpoja urakoita ottaneet yritykset hskeutuvat konkurssiin, minkä jälkeen työntekijät hakevat rahat palkkaturvasta.

* ”Joillekin on kunnia-asia yrittää saada mua mukaan kaiken maailman tv-ohjelmiin. Mulla on Ähtärissä pyykkinaru, jolla mö voin hyppiä. Ei mun tarvitse mennä MTV3:een hyppimään narua” [Topi Sorsakoski]

* Maailman suurimmasta pakolaiskeskuksesta (Dagahaly, Kenia) on tullut suurkaupunki keskelle ei-mitään. Asukkaita on yli 400000. ?Vain harva saa mahdollisuuden muuttaa pois. Osa asukkaista on ehtinyt kasvaa lapsesta aikuiseksi pakolaisleirillä.

* Sami Inkinen tekee 70 tunnin työviikkoa, menestyy nettiyrittäjönö ja pärjää maailman kovimmissa triathlonkilpailuissa. Se onnistuu Excelin avulla. Hän on pitänyt Excel-päiväkirjaansa kymmenen vuotta. Uni tuli mukaan tilastoihin muutama vuosi sitten. Silloin hön huomasi unohtelevansa jokapäiväisiä asioita, kuten työkavereiden nimiä ja yksinkertaisia englannin sanoja. Se säikäytti. Inkinen tajusi nukkuneensa töiden takia vain muutaman tunnin yöunia. Sen piti muuttua. Nyt tieto jokaisen yön unesta tallentuu Exceliin.

* Nuorille kävi kuin Kreikalle: rahat loppuivat, kulutus jatkui.

* Jo vuonna 1999 pääministeri Lipponen luonnehti valtionvarainministeriään Niinistöä näin: ”Hän on erittäin määrätietoinen ja aivan ratkaisevalla tavalla vaikuttanut siihen, että hallituksen linja on pitänyt. Ihmisenä hän on hyvä jätkä – miltei kulman kundi”.

* Kirjassaan Viiden vuoden yksinäisyys Niinistö muistelee Lipposta usein. Hän käyttää itsestään ja Lipposesta vertausta ”kaksi kylänukkoa raitilla” ja puhuu suurella hellyydellä heidän sanattomasta yhteisymmärryksestään: ”Yhdeksi viestitystavaksi kehittyi vaikeneminen. Jos siihen liittyi vielä katsekontakti, niin tiesi viestin menneen perille.” Kuluneella viikolla Niinistö sanoi Lipposen aikeista: ”Olisi hyvä, jos mukaan lähtee. Näitä talouden ongelmia on ennenkin yhdesdä puntaroitu.”

* Dagens moderna människa skulle vara globaliserad, språkkunnig, resvan, gränslös. I stället är en växande grupp rädd, ängslig och på sin vakt. Denna grupp röstar på nationalistpartier och längtar tillbaka till den gamla världen och dess trygga nationalstater. Det är den här gruppen som beslutsfattarna lyssnar på då de drar sina slutsatser. (Anna-Lena Laurén)

* ”Xx skulle vinna om valet hölls innan alla kandidater är tillsatta, kampanjen börjat och nån av dem hunnit yttra sig om valets substansfrågor” (Sylvia Bjon)

(HS,HBL)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s