Munaton mies

* Espoon Hongan 17-vuotiaat pojat nappasivat jalkapallon Helsinki Cupin sarjavoiton brasilialaisen Corsan nenän edestä

* …jatkettiin edellisen hallituksen tavoitetta saada eläkkeelle siirtymisen ikä nousemaan yli 62 vuoteen vuonna 2025. Tavoitetta kuvailtiin kunnianhimoiseksi. Jos eläkeikää halutaan nostaa, työpaikoilla tarvitaan lisää kehittämistä. Organisaatiouudistuksesta on tullut kirosana monelle ikääntyneelle, joka on kokenut tulleensa lähinnä mitätöidyksi ja ylikävellyksi. Onko ihme, että eläke alkoi vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta?

* Opetusministeri Jukka Gustafsson, 64, rakastaa jalkapalloa ja etenkin duunarjoukkueena tunnettua Tampereen Pallo-Veikkoja (TPV). Hän on edelleen tuttu ja äänekäs näky Tampereen Tammelan ”sikakatsomossa”. Opetusministerin mielestä suvivirsi kuuluu kevätjuhlaan.

* Turun botellón jäi osallistujamäärältään vaisuksi. Kupittaan puistoon kokoontui tuhatkunta juhlijaa.

* HS:n kuittitestissä viidestätoista pizzeriasta noin joka kolmannelle kuitin antaminen oli selvästi hankalaa.

* Toisinajattelijoita, asianajajia ja demokratia-aktivisteja on Kiinassa kadonnut tänä vuonna poikkeuksellisen usein. Heitä on kidutettu, tuomittu vankeuteen ja vaiennettu muilla keinoin. Maan ulkoministeriön vastaus arvosteluun on tyly: kiinalaisia ei katoa eikä heitä pidätetä mieluvaltaisesti.

* Afrikan sarven nälänhätä syvenee. Kuivuus vaikuttaa yli 10 miljoonan ihmisen elämään Etiopiassa, Somaliassa, Eritreassa, Djiboutissa ja Keniassa.

* Keskiviikon tv-uutisten perusteella voisi veikata, että hän (Esko Aho) on nähnyt ainakin yhden tämän kevään numeron (Urheilulehti). Sen kannessa oli koko sivun kuva Ahon kasvoista ja päällä karu otsikko: ”Munaton mies”.

* Harjoituksissa itseään kohlineella Litmasella epäillään aivotärähdystä.

* Ruotsi haaveili omasta atlmipommista 1970-luvulle asti. Suunnitelma oli, että sotatilanteessa olisi voitu pudottaa 23 ydinpommia ruotsalaisista lentokoneista Itämeren toiselle puolelle. (Jukka Rislakki)

*

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s