Rapatessa roiskuu

* Helteistä junasta saapuneita hiessä kylpeneitä kokousvieraita odotti perillä tyly yllätys: koulun suihkujen ovet olivat lukossa. ”Hotellissa yöpynyt (vihreä) puolue-eliitti kehotti naureskellen meitä hyppäämään järveen”.

* Vihreiden ideologin Osmo Soininvaaran mukaan vihreiden ongelma on se, että he ovat olleet liian pitkään yhdessä suljetussa tilassa keksimässä keskenään älyttömiä juttuja: he puhuvat omaa koodikieltään ja saavat toisensa uskomaan vaikka mitä.

* Väestöryhmien väliset terveyserot ovat jatkuvasti kasvaneet. ”Jos väestöryhmien terveys- ja koulutuseroja ei kavenneta, hyvin alkanut työurien pidentyminen voi pysähtyä tai jopa taantua” (Kaija Kallinen, SAK)

* Työajan käyttöä syynätään tarkasti. Kiinteistöpalveluyhtiö jakoi siivoojilleen askelmittareita.

* ”Rapatessa roiskuu”, sanovat Olavi Loukon puolustajat lahjusrikkomustuomiosta.

* Tikkurilan kantaväki ei riehu kadulla.

* Libya oli 1980-luvulla Suomen toiseksi tärkein rakennusvientikohde Neuvostoliiton jälkeen. 1980-luvun alussa suomalaisilla yrityksillä oli Libyassa parikymmentä isoa rakennuskohdetta.

* Brittiläinen arkkitehtuurikriitikko Jonathan Glancey: ”Missä ovat ihmiset? (Ruoholahti)”.”Talot näyttävät siltä, kuin ne olisi pudotettu helikopterista (Eiranranta)”. ”Eiran sairaala on kuin satulinna”

* ”Ei ahneus ole sosialistin tai kapitalistin määre. Se on ihmisen ominaisuus. Ei sitä voi lailla poistaa. On luotava järjestelmä, jossa siitä koituu yhteistä hyvää.” (Risto E. J. Penttilä)

* ”En ole vielä tavannut porvaria, joka olisi valmis antamaan köyhille siedettävän toimeentulon” (Esko Seppänen)

* ”Yrittäjyys on positiivinen asia. Vasemmisto on toiminut väärin pitäessään kaikkia yrittäjiä riistäjinä”, Seppänen sanoo.

* Kesällä 2011 elintason nousu näkyy. Ihmiset ostavat shampanjaa, ottavat asuntolainaa ja harrastavat erikoisruokavalioita. Ylioppilaat saavat lahjaksi sormitietokoneita ja osakesalkkuja. ”Nuo mittatilauspuvuissaan liihottelevat nuoret jupit, jotka eivät kuuntele ketään muita kuin toisiaan”.

* Syrjäisen talon lakkiaisjuhlassa on jotain liikuttavaa ja hienoa. Syrjäinen Suomi kouluttaa lapsiaan ja kohta he muuttavat täältä pois.

* Över 1400 personer har drunknat i år i Medelhavet i jakten på ett bättre liv i Europa

* Fyra av tio sökande kommer in på Åbo Akademis lärarutbildning. På finskt håll lommer en av tio sökande in.

(HS,HBL)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s