”Sehän olisi upeata, jos perussuomalaiset olisivat hallituksessa ja vihreät ja Rkp eivät”

* Ihmeteltävä on, että keskeinen veropoliittinen linjaus jätettiin pohjalle kysymykseksi, joka kaatoi hallitushankkeen. Neuvottelukulttuurissa on nyt täytynyt olla jotain vikaa. (Iltalehti)

* Toinen este on EU-politiikka. Soini – hän puhuu puolueestaan minä-muodossa – aikoo äänestää euroalueen vaksusjärjestelmiä vastaan. Yhtä lailla hän aikoo vastustaa Kreikan mahdollisia lisätukia.

* ”Kataisen taustajoukot vuosivat meidän sanomamme keskustalle repliikki repliikiltä. Kepulle valui koko ajan kaikki tieto. Eli Kataisen taustajoukot pelasivat koko ajan kaksilla korteilla”.

* Heinäluoma sanoi kokoomuksen levittävän tapahtumista disinformaatiota. Hän kehui talousryhmää vetänyttä Kimmo Sasia parhaaksi tuntemakseen puheenjohtajaksi. Heinäluoma sanoi Kataisen ilmoituksen tulleen puun takaa.

* Kesken kuvaussession Soinin ilme kirkastuu. Mieleen juolahtaa ajatus, unelma: ”Sehän olisi upeata, jos perussuomalaiset olisivat hallituksessa js vihreät ja Rkp eivät”, hän sanoo ja nauraa röhähtää päälle.

* ”Vihreiden ei pidä lähteä kokoomuksen ja keskustan hallitukseen. Keskustan kanssa on niin sovittamattomia erimielisyyksiä, että pidän sitä hyvin vaikeana hallituskumppanina” (Emma Kari)

* Romanit tappelivat kerjuupaikasta Helsingissä. 45-vuotias mies kertoi saaneensa toiselta Romanian romanilta kävelykepistä silmään. Romanian eri alueilta tulleet kerjäläiset eivät halua olla toistensa kanssa läheisissä tekemisissä.

* ”Koko maailma tietää, kuka olen. Olen kenraali Ratko Mladic”

* Viisi päivää oli briteille pitkä aika. Hallituksen muodostamista odotettiin jo lähes paniikissa.

* Läpinäkyvyys kiusaa talousvallan käyttäjiä…Ministeriö esittää muun muassa, että tiedot pörssilistattujen yhtiöiden omistajista käytännössä salataan…Omistamisen julkisuus ja läpinäkyvyys ovat alkaneet häiritä entistä enemmän taloudellisen vallan käyttäjiä.

* ”On niin mukava nähdä teidät kaikki täällä ja saada näin lämmin vastaanotto! Kiitos, tämä on liikuttavaa. Kiitos.” Euroopan unionin talouskomissaari Olli Rehn pyyhkäisee kyyneleen silmästään ja tervehtii kansaa. Todellisuudessa Ateenan Syntygma-aukiolla tuhannet kreikkalaiset solvaavat poliitikkoja ja kehottavat heitä lähtemään velkakriisiin ajautuneesta maasta. Roolia ja parodiaa esittää kreikkalainen 31-vuotias näyttelijä Michalis Ikonomou. ”Miten kenelläkään voi olla niin monotoninen ja ilman värähtelyitä kulkeva ääni! Se on mahtavaa.”

* ”Aaa, Suomi. Olli Rehn.”

* Näpit irti Suvivirrestä. Perinteetön kansa on juureton kansa.

* Jo ensimmäiset kolmetoista päivää olivat yhtä jännitysnäytelmää: Syökö Alex tänään jäätelöä vai ei? Onnea Siilinjärvi! Puku: 99€! Suomen paras vaihto- ja palautusoikeus! Onko joku Säätytalon vakijengistä ylipäätään käynyt kotona hiihtolomien jälkeen? Tietävätkö Säätytalon sankarit itsekään, ovatko he tauolla vai bänks?

* ”Nygammal regering omöjlig för De gröna” (Outi Alanko-Kahiluoto)

(HS, HBL)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s