”Kosketus arkeen katkesi”

* Ruotsin talousihme ei syntynyt sattumalta. Ruotsin keskuspankki kevensi rahapolitiikkaa nopeammin kuin Euroopan keskuspankki. Samalla kruunu devalvoitui voimakkaasti. Nämä tekijät tukivat työllisyyttä ja vientiä… Ruotsin varsinainen valtti näyttää sen sijaan olevan työn tasaisempi jakaminen. Parempi työllisyys perustuu suurempaan julkiseen sektoriin… Ikääntyneiden ihmisten työllisyystilanne on ollut Ruotsissa aina parempi kuin Suomessa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että maan tiukka irtisanomissuoja estää siirtämästä ikääntyneitä eläkeputkeen. [Jaakko Kiander]

* Hallitukselle vasemmistoliiton mukanaolo on kuitenkin tärkeää. Jos se on mukana, Sdp:llä on helpompaa, ja kun Sdp:llä on helpompaa, se helpottaa koko hallitusta… Hallitus elää luottamuksesta. Tarvitaan myös markkinoiden luottamus. [Mikael Pentikäinen]

* Keskustan Mauri Pekkarinen löysi syyn murskatappiolle. Kosketus arkeen katkesi. ”Ei paneuduttu asioihin, joista kansa kertoi isolla äänellä.”

* ”Olihan se jätevesiasetuskin surkea tarina” [Mauri Pekkarinen]

* Häntä kismittää, että puolue ei ole tehnyt tappiosta yhteenvetoa. ”Totta totisesti ei ole tehnyt” (Mauri Pekkarinen)

* ”Kieltämättä odotin vaalitappion jälkeen, että puheenjohtaja olisi ottanut vähintäänkin jutuksi minun roolini. En olisi pahastunut, että hän olisi sanonut minulle, kuten sanoi muille, että tuoreempia kasvoja pitää saada ryhmäjohtoon” [Mauri Pekkarinen]

* Takana on miljoonien markkojen velkataakka. Silti Jukka Peltomäki nousee Vantaan kaupunginjohtajaksi. ”Se on se vilpittömyys, joka miehestä välittyy. Peltomäki ei tappele vaan vie asioita eteenpäin manipuloimalla”, sanoo liikemies.

* ”Tanskaan pääsee EU:n ulkopuolelta enää au pairiksi tai harjoittelijaksi maatalouteen.” Tanskaan ei käytännössä saa enää pysyvää oleskelulupaa. Tasaisesti noin 13 prosentin kannatusta keräävä Tanskan kansanpuolue on avoimesti muslimivihamielinen.

* Soccer Cityn jalkapallostadionilla Johannesburgissa pelattiin MM-kisojen loppuottelu 11. heinäkuuta 2010. Nyt stadion on lähes tyystin ilman käyttöä.

* Vuonna 1995 Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ja sinipunahallitus otti maassa vallan. Vuonna 2011 historia voi toistaa itseään.

* Housut pois ja hamekin. Nyt aikuiset naiset näyttäytyvät katukuvassa kuin pikkutytöt ennen kotioloissa.

* ”Han (Teuvo Hakkarainen) plockade nog de flesta rösterna i Jyväskylä. Här i byn (Viitasaari) är avunden så stor att en outbildad man av folket inte får stöd i hemkommunen. Varför får han inte prata om negrer förresten? Vad ska de kallas då – svartskallar?” – från Viitasaari

(HS)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s