Ähäh, siitäs saitte!

* ”On paljon kodikkaampaa uhrata mielenkiintonsa savusaunan lämmitystekniikkaan kuin miettiä kylmän sodan kuumaksi puhkeamista”. (Pertti Pakarinen v. 1975 sapattivuodesta)

* ”Kun kynään tartutaan, silloin mahtava otsasuoni pullistuu punoittavaan otsaan. Ähäh, siitäs saitte! Tämä tietysti saattaa olla terapeuttista asianosaiselle kirjoittajalle, mutta kun juttu seuraavana päivänä luetaan, silloinpa pullistuu taasen suoni jonkun toisen otsapahkaan.” (Pertti Pakarinen 1970-luvun mielipidekirjoittelusta)

* Kokenut Soini näki, ettei perussuomalaiset ole vielä hallituskelpoinen puolue. Puolueella on kyllä halua hallitukseen, mutta sillä ei olisi kykyä toimia hallituspuolueen tavoin. Eduskuntaryhmä olisi saattanut hajota jo ennen kesälomaa.

* Hyvä hallitusyhteistyö perustuu luottamukseen. Mahdollisesti aloittavan Jyrki Kataisen hätänumerohallituksen ennusmerkir eivät näytä hyvältä. Luottamus on tipotiessään jo ennen kuin hallitus on päässyt aloittamaan.

* ”Löysät ehdot ovat vihreiden itsemurha”.

* Urpilainen ja Katainen varmasti tulevat hyvin toimeen, mutta osa kokoomuslaisista ei tahdo kestää edes samassa huoneessa Eero Heiäluoman kanssa.

* Tarjolla on eteläisen Suomen hallitus. Oppositio oli suosituin Pähkinäsaaren rauhan rajalinjan pohjoispuolella.

* ”Nyt on aikaa käydä raveissa” [Timo Soini]

* Kun Keravalla rakennetaan talo, se on (Eero) Lehden talo. Kun Tuusulassa kaivetaan maata, se on (Juhani) Sjöblomin maata.

* Jos jalkapallo ei olisi tärkeää, Sauli Niinistö ei olisi hakeutunut Palloliiton puheenjohtajaksi eikä toinen presidenttikandidaatti Lasse Lehtinen olisi hakeutunut Jalkapalloliigan puheenjohtajaksi. Eikä kolmas varteenotettava presidenttiehdokas Olli Rehn mielellään mainitsisi kaikissa haastatteluissa, että on entinen liigajalkapalloilija. Kuka tahansa heistä valitaaankin, presidentiksi tulee arvojohtaja, jolla on arvot kohdallaan.

(HS, IS)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s