Näin rakennettiin suomalaista menestystarinaa.

”Toimitusjohtaja Herlin korostaa kasvun merkitystä myös yritystoiminnan sosiaalisen vastuun kannalta. Jos yritys ei kasva, se ei kykene antamaan työntekijöilleenkään turvattua toimeentuloa. Tavoitteena Herlinin mukaan pitää olla, että yhtiön kasvu koituu kaikkien siinä työskentelevien hyväksi. Yrityksen on pystyttävä toimimaan niin, että sen työntekijöiden elinehdot paranevat, että he tuntevat olonsa turvalliseksi, että saavutetaan työtyytyväisyys. – Emme voi edellyttää solidaarisuutta henkilökunnalta ellemme ole vastavuoroisesti solidaarisia. Mikään yritys ei tietenkään ole näin mallikelpoinen, mutta tähän suuntaan olisi henkilökuntapolitiikalla ja yritystä määrätietoisesti ja kannattavasti kasvattamalla pyrittävä, painottaa toimitusjohtaja Herlin.” (Talouselämä 21.12.1973)

”Tärkeä seikka yrityksen menestymiselle on henkilökunnan viihtyvyys. Heillä pitää olla tunne, että he todellakin saavat jotakin aikaan, mikä puolestaan luo työntekijään henkilökohtaista tyytyväisyyttä. Yrityksen johdolla on tässäkin asiassa suuri vastuu. Se antaa työn, jonka itsessään samoin kuin sen tuloksenkin tulee olla työntekijää kiinnostava.” (Tehostaja 1\/1967)

”Työstä maksan mielelläni, mutta läsnäolosta en viitsisi maksaa mitään.” (Talouselämä 32/1983)

”…joskus sanottiin, että Kone on käytännön tason yliopisto. Jos joku on Kone Osakeyhtiöltä, niin hänelle aukeaa paikka mihinkä muuhun suomalaiseen yritykseen hyvänsä, koska täällä on sisäinen koulutus korkeinta ja vahvinta, mitä missään suomalaisessa yrityksessä.” (Reijo Luostarinen)

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s