Tämä perjantai juhlitaan viinan voimalla. Pälsarna är hetare än någonsin.

* Väyrysen ilmoittautuminen (presidentti)ehdokkaaksi merkitsee sirä, että keskustan on järjestettävä jo lokakuun alussa esivaali ehdokkaiden välillä. Jos Rehn lähtee ehdolle, hänen on varauduttava kamppailemaan Väyrysen kanssa kuukausikaupalla. Rehn tosin voisi saada tukea puolueen ulkopuolelta, sillä esivaalista tulee kaikille avoin. Maksamalla 25 euron osallistumismaksun pääsee äänestämään. Suomessa saattaa olla jonkin verran väkeä, joka maksaa tuon rahan, jotta pääsee äänestämään Väyrystä vastaan.

* Politiikan sanakirja: Kelmikanta – EK, Keskusta ja Kokoomus

* ”Jehova” pani 16-vuotiaan porvoolaisnuoren pään sekaisin vähän samaan tapaan kuin kannabis. ”Mutta kyllä budi (kannabis) on parempaa”, poika kertoo HS:lle. On perjantain alkuilta Porvoon keskustassa ja seitsemän yläkouluikäistä nuorta puhuu jehovasta. ”Voi kuulla heinäsirkan siritystä”… ”Alussa, ehkä noin neljä viikkoa sitten, sitä oli todella paljon liikkeellä, varmaan joku kilo. Se maksoi 10 euroa gramma. Nyt kun poliisi tutkii asiaa, sen saaminen voi olla vaikeampaa, mutta kyllä sitä saisi”, ainetta kokeillut poika kertoo. Hän lopetti jehovan polttelun viime viikolla. Tämä perjantai juhlitaan viinan voimalla.

* Eikö kukaan ole vielä keksinyt konetta, joka solmii tai liimaa paidannapin langanpäät yhteen, jos nälkäpalkkaa saava lapsityövoima on siihen liian kallista? Laadullaan ylpeilevä kotimainen paitamerkki teettää aivan yhtä surkeaa työtä kuin kiinalaiset tai bangladeshilaiset nyrkkipajat.

* Irlanti-takauksista tulee 333 miljoonan lisä Suomen velkaan. Tukiluukulle voi pian olla uusia tulijoita. Sijoittajien epäluottamus Portugalin valtion velanmaksukykyyn voimistui taas perjantaina.

* Mubarak lekottelee aurinkorannalla Sharm el-Sheikissä. Mubarak elää mukavasti. Huvila ei kuitenkaan ole yhtä hulppea kuin terroristijohtaja Osama bin Ladenin velipuolen Bakrin, joka majailee vain kivenheiton päässä.

* Pälsarna är hetare än någonsin. Årets första pälsauktion blev en stor succé. Recorddyra pälsar går till Kina.

* Soinis anhängare: 68 % är män. 40 % är över 50 år.

(HS, HBL)

(HS)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s