Snart brinner bilarna i Östra centrum

* Kekkosen ja idänkaupan aika – itse asiassa sotien jälkeinen aika aina 1980-luvun lopulle saakka – oli suomalaisille, ainakin muistoissa, hyvää aikaa. Oli niukkuutta ja puutetta, oli rajuja riitoja politiikassa ja työpaikoilla, mutta jokainen päivä oli joka tapauksessa päivä parempaan. Elintaso, koulutustaso ja terveydenhuollon taso nousivat. [Antti Blåfield]

* Pitkäaikaistyöttömien perheet ajautuvat Virossa äärimmäiseen köyhyyteen, jolloin raha ei riitä lasten ruokaan ja vaatteisiin. Virossa on maan tilastokeskuksen mukaan 14 prosentin työttömyys. Virossa toimeentulotuki on enintään 77 euroa ja lapsilisä 20 euroa lasta kohden.

* Lipponen vaatii hallitukselta EU-selvitystä. ”Ei voi olla niin, että Saksa ja Ranska lyövät pöytään paperin ja muut allekirjoittavat”, Lipponen sanoo.

* ”Ei ole mitään järkeä ryhtyä kommentoimaan niitä lauseita, joita on siinä Wikileaksin paperissa, joka Yhdysvaltain suurlähetystöstä olisi lähtenyt. Medioissa ei osata edes englantia kun näitä käsitellään”.

* ”No näitä nyt levitellään näitä uutisia varsinkin Helsingin Sanomissa, joka on täysin hurahtanut tässä asiassa päätoimittajasta alkaen” [Lipponen]

* Egyptin armeija ja prsesidengin kaatanut kansa veljeilivät ydinkeskustassa, mutta kaupungin laidalla vallankumouksen ensimmäinen päivä aiheutti hämmennystä ja pelkoa.

* ”Cowboykspitalismi uhkaa sekä kaupunkeja että maaseutua” [Jan Vapaavuori]

* ”Hyvät ystävät, kirves on jo puun juurella ja tästä lähdemme vaalivoittoa kohti”. [Timo Soini]. ”EU on kuin Titanic. Jäävuori lähestyy, mutta monen mielestä pahinta on se, ettei tarjoilu pelaa”

* Mitä Nokia tekee, kun on 36 astetta pakkasta? Laittaa Oven kiinni ja avaa ikkunat.

* Varningsklockorna klämtar i Helsingfors. Det finns bostadsområden där det är ett undantag att gp till jobbet. – Snart brinner bilarna i Östra centrum, säger Nils Torvalds. ”Det finns forskning som visar hur arbetslösheten går i arv. Vi har inte bara andra utan också tredje generations utslagna”

* Makthavarna i Algeriet och Jemen är vettskrämda efter att Mubaraks styre fallit. Gårdagens protester i Alger och Sana’a stoppades och slogs ned.

(HS, HBL)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s