Applen toiset kasvot

17.1
* Kombinationen av finska och svenska är trumfkortet på arbetsmarknaden i Europa. Det glöms oftast bort i debatten. Överraskande många får jobb för att de kan två ovanliga språk, finska och svenska.

18.1
* Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat pidetään maassa, jonne rakennetaan 64 ottelua varten 12 jäähdytettyä stadionia. Niiden katsomoihin mahtuisi samanaikaisesti puolet maan asukkaista ja stadioneille on kisojen jälkeen hyvin vähän käyttöä. Qatarin ihmisoikeudet ovar siinä määrin puutteelliset, että jotkut kisoihin muuten oikeutetut pelaajat saattavat kieltäytyä osallistumasta niihin. Maassa on vain 16 jalkapalloseuraa ja 6500 rekisteröityä pelaajaa. Fifa-ranking on 105.

19.1
* Seikkailu voi alkaa. Innovoidaan, unelmoidaan ja tehdään ihmeitä. Mutta kyllä me sen talonkin tahdomme. (Saska Saarikoski/Guggenheim-museosuunnitelma)

20.1
* Se väistää, jonka auto ei ole työsuhdeauto [Paavo Rautio]

21.1
* ”Applen tyylikkään imagon takana yhtiön tuotteilla on saasteinen ja myrkyllinen varjopuoli, josta moni ei tiedä. Ongelmat on piilotettu syvälle yhtiön salailevaan alihankkijaketjuun”, 36 kiinalaisen ympäristöjärjestön torstaina julkaistussa ”Applen toiset kasvot”-raportissa todetaan.

(HS,HBL)

Kategoria(t): Havaintoja, Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s