Julen är röd i hela världen

* Karlsson: Pukki eteisessä. Poika kännykällä: ”Lähettäkää nopeasti partio. Epäilen, että täällä on semmoinen valepukki”. (Lehti lattialla ”valelääkäri jäi kiinni. Oppilaat käräyttivät valeopettajan”)

* Maatalous voisi palvella globaalia työllisyyttä. Maataloudessa pitäisi siirtyä luomuviljelyyn, joka tarjoaa runsaasti työpaikkoja ja säästää ympäristöä. (Markus Kröger, Berkeleyn yliopisto)

* Vilpittömät kiitokset siirtävät vuoria (Reetta Meriläinen)

* Joulupukki saa harvoin risuja (kuluttajaneuvonta)

* Tsunamin tuhoalueilla Sri Lankassa jälleenrakentaminen jatkuu yhä. Moni odottaa yhä omaa kotia. Elämän ylellisyyksiä ovat kattotuuletin ja suomalaiset vuohet.

* Kidutusta harjoitetaan nykyään yli puolessa maailman maista, vaikka 147 maata onratfioinut YK:n kidutuksen kieltävän sopimuksen.

* Kansalaiset, medborgare. Tässä pari vaatimatonta toivetta illan suhteen: Olisipa ihanaa, jos siellä oven takana odottaisivat suhteellisen selvät vanhemmat eikä liikaa estottomasti halailevia sukulaistätejä tai epämusikaalisuuden ja esiintymishalun kombinaatiosta kärsiviä lapsukaisia. Ergonomisesti muotoiltu säkki. Eikä mitään kahvakuulia! … Yhteistyöterveisin, Joulupukki.

* Irakin kristittyjen ankea joulu. Al-Qaida ja kovan linjan muslimit vainoavat kristittyjä Irakissa. Henkensä edestä pelkääviä perheitä pakenee naapurimaihin.

* ”Mutta vieläkin minä rakastan Helsingin Kalliota, sen mummoja ja vaareja, ohikulkijoiden ujoja hymyjä ja itsetietoisten nuorten kommentteja. Olen myös valmis tulemaan tutuksi sen uuden kanssinväkisen värikkyyden kanssa.” (Tarja Halonen)

* ”I morgon får man sova och behöver inte ens klä på sig”

* ”Knappast köper jag någonsin en Iphone” (Olli-Pekka Kallasvuo)

* Julen är röd i hela världen.

(HS, HBL)

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s