Heräsin kaksikieliseen perheeseen

Aamulla herätessäni vieressäni oli oli ruotsinkielinen vaimo. Itse asiassa oli jo nukkumaanmennessäkin, mutta aamulla se tuntui jo todelliselta, vähän kuin kansainvälinen meininki ja vapaamielisyyden tuulahdus pimeään suomalaiseen syksyyn. Punssia ei ollut eikä kuohuviiniä, mutta toisaalta kun suomalaisena oli lähdettävä itävaltalaiseen firmaan töihin  niin ehkä se ei olisi ollut sopivaakaan.

Valistunut lukija jo päätteleekin, kuinka tässä näin pääsi käymään. Jos Suomessa haluaa saada muutosta aikaan niin täytyy järjestää Kakkosen Auts-ilta, sanan Auts paikalle voi kuvitella sopivia sisältöjä, vaikka ”maahanmuuttaja”, ”homo”, ”tuulivoima” tai muita eksoottisia tai tunnekuohuja aiheuttavia aiheita, vaikkapa ”pakkoruotsi”. Ja sitten valitaan toiselle puolelle vielä itseäänkin pöljemmiltä näyttävät ja käyttäytyvät ”keskustelijat” ja voilà, kuohut tyrskyävät studiossa ja olohuoneiden sohvilla. Tähän kun yhdistetään nykyaikainen internet-teknologia pankkitunnuksineen niin maailma (lue ”Suomi”) muuttuu yhdessä illassa. Tai ainakin meidän perhe.

Seuraavaksi odotan vaikkapa pakkomatematiikka-iltaa, tarpeetonta varmaan, kun valtionvarainministerinäkin voi toimia ilman matematiikkamenestystä. Historiaa ei myöskään missään tapauksessa kannata opettaa, eihän peräpeiliin kannata katsoa eikä nykypäivänä voi historiasta mitään oppia. Liikunta on myös täysin tarpeetonta, onhan autot keksitty. Musiikki on suorastaan vaarallista, sehän johtaa vain monumentaalisiin kulttuuritukiaisiin. Listaa voi jatkaa, jatkaa, jatkaa.

No, kaksikielinen vaimoni jäi tyytyväisenä kotiin, kun minä onnellisen näköisenä suuntasin kohti Itävallan Suomi-tukikohtaa, toki Otaniemen kautta taas poiketen, du vet, Täffä e där också. Kirjaston pihalta tielle kääntäessäni näin jalankulkijan lähestyvän suojatien keskikoroketta, hiljensin, jalankulkija katsoi, nyökkäsi ja hymyili. Nätti tyttö, varmaan ruotsinkielinen 🙂

Kategoria(t): Havaintoja Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s